Családállítás

I. Bemutatkozik: Dr. Mazurek Magdolna

pszichológus, természetgyógyász, Hellinger-terapeuta

– Több évtizedes pszichológusi- és immáron 9 esztendős családállítási szakmai múltra tekinthetek vissza.

A miskolci Megyei Kórházban kezdtem dolgozni gyógytornászként, majd gyermek-audiopszichológusként.  A finom beleérzőképesség nemcsak a gyerekeknél volt fontos, hanem később, a Nevelési Tanácsadó igazgatójaként a családok harmóniájának visszaállításában is. Az Egészségnevelési Intézet, illetve az Egészségsegítő Közösségi Ház igazgatói székéből mentem nyugdíjba, s gőzerővel dolgoztam tovább, hiszen szeretem szakterületem. Büszke vagyok rá, hogy Magyarország első természetgyógyászati törvényének megalkotói csapatába tartozhattam.

Aztán váratlanul egy korábbinál is gyönyörűbb világkép nyílt meg előttem a Hellinger-módszer felfedezésével. Szinte kötelezőnek éreztem, hogy e metódust elsajátítsam, mert ezzel olyasvalamit adhatok az embereknek, ami az életük teljességéhez vezetheti őket.

Mestereim nemcsak Dr. Wolf Büntig és Dr. Wilfried Nelles, a módszer kiváló tanítói voltak, hanem a ZIST (Zentrum für Individual- und Sozialtherapie. e.V.) képzésében Dr. Angster Mária, illetve maga Bert Hellinger és Peter Orban is. Többéves képzés után végeztem, mint családállító terapeuta.

Sok teendőm van a Hellinger oktatás terén is, mert három megyében vizsgáztatom az újonnan végzett terapeutákat.

Jelenleg e módszerrel dolgozom legtöbbet, mert hiszem, hogy Bert Hellinger az univerzális energiák harmonizálásának legjobb, leghatásosabb módját alkotta meg…

További tevékenységeim megtekintéséhez kattints a Programok menüpontra.

II. Hellinger-féle családállításról röviden

Mi a Hellinger-féle családállítás?

A Bert Hellinger-féle családállítás egy alternatív pszichológiai terápia. A családfelállítás a családi lélekben uralkodó törvények felismerése és elismerése.

Hogyan néz ki ténylegesen egy állítás?

A családállításon egy problémát szeretnénk sokszor generációkra visszamenő energiagubancokból kibogozni. Az állító, aki szeretne megfejteni az életében egy megoldatlan dilemmát, a résztvevők közül kiválasztja családtagjai megszemélyesítőit, majd leül és szemei előtt máris peregni kezd élete háromdimenziós sors- és lélekfilmje.  A megszemélyesítők gyakorlatilag nem tudnak semmit az állító problémájáról, így saját gondolataikat nem fűz(het)ik bele az állítás menetébe. A családállításon “a fejünket kint hagyjuk a bejáratnál”, azaz a tanult, kötött viselkedési normákat (pl. nem sírhatom el magam férfiként, nem kiabálhatok, nem adhatok hangot érzéseimnek, érzelmeimnek, stb.) félretesszük, és kizárólag az érzéseinkre, a belső szervi – zsigeri – jelzéseinkre, indíttatásainkra figyelünk! Nem gondolkodunk, hanem nagyokat lélegzünk, és hagyjuk, hogy történjen a mozgás, a közeledés, vagy távolodás egy hely, vagy szereplő viszonylatában.

Mivel a hellingeri térben szigorú és nagyon fontos Rend uralkodik, ennek megbomlása, összekuszálódása okozza a családok, egyének problémáit. A morfogenetikus mező segítségével pedig a megszemélyesítők szavakba tudják foglalni érzéseiket. A terapeuta ezen jelzések értelmezése után tud előidézni változást, visszaállítva az eredeti Rendet, mely aztán a valós életben is indukálja ugyanezt a változást. Több állítással pontosabban körülhatárolható és oldható egy-egy adott probléma, s gyakorlatilag nincs közöttünk szinte senki, akinek életpályája, illetve családja ne rejtene súlyos, komoly gondokat.

Fontos információk a részvételhez:

A tréning döntően egynapos, azonban ha az állítások száma, illetve jellege miatt egy nap alatt nem érünk az állítási sor végére, “átlóghatunk” a második napra is.

Az állítások közötti kisebb, öt-tízperces szünetekre egy-két gyümölcsöt, ebédszünetre egyszerűbben fogyasztható ebédet érdemes hozni – mikró, hűtő, evőeszköz, poharak, tányérok rendelkezésre állnak. Természetesen kávé, tea, szörp és rágcsálnivaló mindig van, de sokszor hoz kóstolót finom süteményekből a vendégsereg. Az ebédszünet legtöbbször 45-60 perc hosszú.

Az állításoknál laza, kényelmes öltözet javasolt.

III. Hellinger időpontok és helyszínek

1. Miskolc

Általában minden hónap harmadik hétvégéjén a Biomozaik Stúdióban, a Kossuth Lajos utca 5. szám alatt (kattints ide a térképért , illetve ide az utcaképért). A kapualj fedett részében jobbra az első ajtó.

Kezdés délelőtt 10:00-kor, befejezés várhatóan 18-19:00 órakor! Egy nap kb. 6-7 állítással kell számolni.

2. Budapest

Egyéni pszichoterápia: 1111 Budapest, Karinthy utca 22. (kattints ide a térképért)

Hellinger tréning: 1095 Budapest, Gát utca 9-11. (kattints ide a térképért)

Kaputelefon: Vercz Kálmán

Jelentkezés, részvételi díj

Jelentkezés: alul az űrlapon, telefonon +36 30/487-7823, vagy emailben közvetlenül a drmmagda@t-online.hu címen.

Első alkalommal 14.000,- Ft, minden további alkalom 7.000,- Ft. Az összeg független attól, hogy valaki résztvevő vagy családfelállításban részesül, illetve a helyszíntől.

Jelentkezés a Hellinger-féle család- és rendszerállításra:

Reklámok

Fontos szerzői jogvédelmi info a filmestekhez

A © Copyright Act 1976, 107-es bekezdése szerint a személyes felhasználású filmek non-profit, kritikai, hozzászólási, hírbejelentési, tanítási, nevelési, tudományos és kutatási célból történő vetítése nem számít nyilvános vetítésnek, így a megengedett felhasználás kategóriába sorolandó.
%d blogger ezt kedveli: